Història - KH7

La nostra història

Et convidem a deixar-te sorprendre per la història del producte líder del mercat de Quitagrasas

keyboard_arrow_down
1949

Fundació empresa

Jaume Lloreda funda una empresa de recobriments metàl·lics a Espanya.

keyboard_arrow_down
1977

La fórmula KH7

Es formula el desgreixador KH7 per a ús intern.

keyboard_arrow_down
1981

Inici fabricació

Es realitza la primera fabricació de KH7 per vendre al consumidor final.

keyboard_arrow_down
1992

Nou envasat

KH7 s’envasa en la que serà la icònica ampolla de la marca.

keyboard_arrow_down
1994

Una nova generació

Josep M. Lloreda assumeix la direcció de la companyia.

keyboard_arrow_down
2001

Publicitat

S’inicien les primeres campanyes de publicitat a Espanya.

keyboard_arrow_down
2002

La família KH7 creix

Neix SinManchas. Un producte específic per al tractament de les taques a la roba.

keyboard_arrow_down
2003

Eco-etiqueta

KH7 aconsegueix l’eco-etiqueta i passa a ser el primer producte a Espanya amb aquest distintiu.

keyboard_arrow_down
2004

Neix ZAS!

Llançament de ZAS!, la primera gamma de neteja que no necessita esbandit.

keyboard_arrow_down
2010

Nova Planta Logística

Posada en marxa d’una nova planta logística íntegrament robotitzada.

keyboard_arrow_down
2016

Expansió internacional

Inici del projecte d’expansió internacional.

La història

ELS INICIS

La història de KH Lloreda s’inicia quan Jaume Lloreda, fill d’una família d’agricultors de Les Franqueses (Barcelona), es trasllada a Barcelona per ser joier. Una professió sense precedents en l’entorn familiar i que comença a prendre forma en una habitació de la masia familiar després de formar-se a l’Escola Massana i iniciar-se en la Joieria en un taller de Mallorca.

És el 1949, quan Jaume Lloreda funda l’empresa de recobriments metàl·lics, Jaime Lloreda Bufí.

Recobrir les soldadures de joieria va ser el primer pas per iniciar-se plenament en els recobriments metàl·lics de tot tipus. A finals dels 60, quedava poca cosa d’allò que es va iniciar com un petit negoci familiar i l’empresa ja es dedica a diferents especialitats. Aquest creixement no hauria estat possible si la recerca i la tecnologia no s’haguessin considerat ja llavors elements essencials.

A mitjan anys setanta, la necessitat interna de netejar les peces que s’envien als clients és la causa que apareguin els detergents. En no haver-hi en el mercat productes per eliminar el greix que es generava en els banys, Jaume Lloreda va decidir desenvolupar els seus propis productes. I així, en aquest intent de trobar una solució a una necessitat interna, Jaume Lloreda va canviar el rumb de la seva empresa.

Va desenvolupar diferents fórmules de productes fins que al març de 1977 en va arribar a formular una que va anomenar KH-7: una fórmula que funcionava molt bé contra el greix. La curiositat d’aquest nom es deu al fet que és un nombre d’ordre de formulació, el mateix que va utilitzar per desenvolupar la fórmula.

I encara que en una primera etapa aquests productes es van fer servir per a ús intern, la seva gran eficàcia va portar l’empresa a qüestionar-se’n la possible comercialització.

Els primers detergents que van sortir de l’empresa ja tenien moltes aplicacions: per a l’automòbil, vaixelles, roba... Però els seus primers clients van ser el mercat industrial, l’hostaleria, la restauració i els intermediaris, mai els consumidors finals.

LA FÓRMULA KH7

Però va ser, sens dubte, la fórmula de KH7 la que va revolucionar definitivament el rumb de l’organització.

La primera destinació de KH7 va ser netejar les peces dels clients d’IRM Lloreda que arribaven brutes a les nostres instal·lacions. Però aviat s’hi van trobar noves possibilitats: els restaurants, en un primer moment (per netejar el greix de les cuines o les campanes extractores); després, des dels tallers mecànics fins a la neteja de la roba molt bruta es van beneficiar de l’eficàcia de KH7.

L’èxit dels detergents en el consumidor final es deu a la tasca de l’equip comercial, que del no-res s’havia de guanyar la confiança del client. Fins al 1985, les vendes es feien botiga a botiga. Era una feina dura per als venedors, que havien de convèncer els detallistes de l’eficàcia del producte. Es deixava una caixa a dipòsit i al cap d’un quant temps es tornava a la botiga per a saber com havien anat les vendes. Es tractava d’una venda diferent: per reposició.

Un botiguer convençut era el millor argument que es podia trobar per a la recomanació posterior als consumidors finals.

Així, l’estratègia comercial d’IRM Lloreda va estar molt definida des del principi: es tractava de conèixer les necessitats dels clients, trobar-los La Solució i deixar que la provessin.

L’èxit del producte i la brevetat amb què l’assoleix és tal que aviat es pren la decisió de portar-lo al mercat de gran consum. El 6 d’octubre de 1981 s’omple la primera ampolla de litre de KH-7.

A partir de 1985 comença la venda a majoristes i cadenes de supermercats que cada vegada concentren més el mercat. El producte ja és prou fort per introduir-se en la gran distribució i és conegut àmpliament per començar a desenvolupar una gamma paral·lela de productes de neteja en formats de gran consum.

EL CANVI DEFINITIU

El 1994, Josep Maria Lloreda, fill de Jaume Lloreda, assumeix la direcció de l’empresa. La principal decisió que va prendre va ser la disminució progressiva de l’activitat de recobriments i la dedicació de tots els esforços al negoci dels detergents. IRM Lloreda va tornar a apostar per la tecnologia, la recerca i el desig de trobar solucions brillants per als clients igual que ho va fer quan es dedicava als recobriments. I així van néixer nous productes i marques per donar resposta a les noves necessitats i tendències del mercat.

Galeria d’imatges

A world of applications

KH-7 Quitagrasas

Un món d’aplicacions

Compromiso ambiental

Corporatiu

Compromís ambiental

Notícies, novetats i promocions!

Subscriu-te aquí
keyboard_arrow_up